Vil lage Norges råeste lokalmatutsalg

Med støtte fra Driv – både til forstudie og forprosjekt – er det lokale gründernettverket for matprodusenter mange viktige skritt nærmere å realisere det som skal bli Norges råeste utsalg av lokalprodusert mat og (etter hvert) håndverk.

Erik Helstad og Heleen Klok holder tak i prosjektet med lokalmatutsalg i Drangedal.
Den utvalgte prosjektgruppen har besøkt en lang rekke gårdsutsalg mellom Vestfold og Rogaland og undersøkt med et tyvetall leverandører om interessen for å bidra. Prosjektet er kommet såpass godt i gang at lokalisering er valgt. Låven langs med riksveien ved Holte gård har den rette beliggenheten, og har dessuten produksjonskjøkken som lett kan tilpasses behovene.
Med i arbeidet har man en profesjonell kokk og restaurantdriver, som skal medvirke til å utvikle oppskrifter basert på tilgangen av lokale råstoffer. Prosjektgruppen jobber med å få finansiering til en heldigital butikk som kan være åpen 24/7/365.
– Arbeidet er så moro at vi foruten visjonen om å bli Norges råeste gårdsbutikk, også har laget en todelt misjon:
Butikken skal være et sted hvor alle småprodusenter kan få solgt sine produkter til et større marked. Og våre leverandører skal opparbeide kunnskap om å selge produkter gjennom «profesjonelle» butikker. Dette for å bli en dyktig leverandør til dagligvarebutikker og andre kunder som igjen gir økt produksjon, inntjening og flere arbeidsplasser, sa Helstad og Klok da de møtte Driv-styret nylig.
Heleen Klok og Tina Olsen i prosjektgruppen har dessuten via Drangedalsposten utlyst navnekonkurranse for butikken. Den som komme opp med det beste navnet, kan vinne gode lokale matprodukter.