Vil lage Norges råeste lokalmatutsalg


Publisert: 13.05.2024

Skjermdump fra Drangedalsposten to kvinner utenfor en rød låve
Foto: skjermdump Drangedalsposten – Per Flåthe

Med støtte fra Driv – både til forstudie og forprosjekt – er det lokale gründernettverket for matprodusenter mange viktige skritt nærmere å realisere det som skal bli Norges råeste utsalg av lokalprodusert mat og (etter hvert) håndverk.

Mann og kvinne står foran personer rundt et bord og snakker om et prosjekt

Erik Helstad og Heleen Klok holder tak i prosjektet med lokalmatutsalg i Drangedal.

 

Den utvalgte prosjektgruppen har besøkt en lang rekke gårdsutsalg mellom Vestfold og Rogaland og undersøkt med et tyvetall leverandører om interessen for å bidra. Prosjektet er kommet såpass godt i gang at lokalisering er valgt. Låven langs med riksveien ved Holte gård har den rette beliggenheten, og har dessuten produksjonskjøkken som lett kan tilpasses behovene.

Med i arbeidet har man en profesjonell kokk og restaurantdriver, som skal medvirke til å utvikle oppskrifter basert på tilgangen av lokale råstoffer. Prosjektgruppen jobber med å få finansiering til en heldigital butikk som kan være åpen 24/7/365.

– Arbeidet er så moro at vi foruten visjonen om å bli Norges råeste gårdsbutikk, også har laget en todelt misjon:

Butikken skal være et sted hvor alle småprodusenter kan få solgt sine produkter til et større marked. Og våre leverandører skal opparbeide kunnskap om å selge produkter gjennom «profesjonelle» butikker. Dette for å bli en dyktig leverandør til dagligvarebutikker og andre kunder som igjen gir økt produksjon, inntjening og flere arbeidsplasser, sa Helstad og Klok da de møtte Driv-styret nylig.

Heleen Klok og Tina Olsen i prosjektgruppen har dessuten via Drangedalsposten utlyst navnekonkurranse for butikken. Den som komme opp med det beste navnet, kan vinne gode lokale matprodukter.